Press "Enter" to skip to content

Tips voor het kopen van een gebruikte auto

Tomothy Carlson 0

Auto tweedehands kopen

Hoewel niets te vergelijken is met het kopen van een nieuwe auto, doet het budget ons afnemen voor een gebruikte auto. Hier zijn de beste tips voor het kopen van een gebruikte auto.

Tweedehands voertuigen zijn niet alleen zuiniger, maar hebben ook het voordeel dat de afschrijving lager is dan bij een auto zonder kilometerstand. Omdat het echter een auto is die eerder een of meer eigenaren had, is de verwoesting van continu gebruik onvermijdelijk in de carrosserie, cabine en treinmotor. Daarom moeten we er bij het kiezen tussen verschillende opties rekening mee houden dat we nauwelijks een perfect voertuig zullen vinden, dus het is de taak om de auto met de minste imperfecties te vinden.

1.Proefrit gebruikte auto

Het idee is om het rijexamen af te leggen, zowel op straat als op een weg of in een laan waar je sneller kunt rijden, en op deze manier een beter beeld te krijgen van de prestaties – motor, bak, richting, remmen, ophanging – van de auto bij lage en hoge snelheden. Het is belangrijk dat tijdens de evaluatie uw ogen en oren open blijven om ongebruikelijk geluid en/ of gedrag te detecteren.

 

2. Uiterlijk

Er zijn twee factoren die ook een zeer belangrijke rol spelen in de prijs van een gebruikte auto, het is de esthetische staat van de carrosserie en de cabine. We moeten ervoor zorgen dat de bekleding en kunststoffen binnenin en eventuele reparaties aan de buitenkant van de auto zorgvuldig worden gecontroleerd. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de auto met een mankement buiten de shortlist valt.

 

3. Onderzoek het schadeverleden van de auto

Om te weten of wat we gaan betalen eerlijk is, is het ook nodig om de prijzen op internet te vinden. Hoewel de staat en afgelegde kilometers de prijs beïnvloeden, kan een goede schatting van de verkoopprijs worden verkregen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat een veel lagere prijs een valstrik kan zijn. Je kunt dat online doen en gelijk de eigenarenhistorie opvragen. Je kunt via de RDW schadeverleden van de auto opvragen.

 

4. Professionele inspectie

Een ander goed idee is om een monteur en blikslager te nemen om de auto te controleren die u van plan bent te kopen. Professioneel zijn is gemakkelijker om problemen te ontdekken en de waarde van de auto te bepalen.

 

5. Gecertificeerde gebruikte auto’s

Het kopen van een gecertificeerde gebruikte auto kan een goede beslissing zijn, omdat het de koper een extra niveau van veiligheid boven kwaliteit biedt. Veel dealers bieden deze voertuigen garanties, die kunnen worden uitgebreid tot buiten de oorspronkelijke dekking.