Press "Enter" to skip to content

Creditcard voor in de hele wereld

Tomothy Carlson 0

Een visa kaart is de creditcard voor wereldwijd gebruik

De aanbieder van betalingsdiensten voor cryptocurrency, Bitpay, heeft aangekondigd dat het bedrijf een prepaid Mastercard lanceert die kan worden geladen met een verscheidenheid aan digitale activa. Het in Atlanta gevestigde bedrijf zegt dat de kaart overal kan worden uitgegeven waar Mastercard wordt geaccepteerd en dat gebruikers ‘cryptocurrency onmiddellijk kunnen omzetten in fiat-valuta’.

De in Atlanta gevestigde Bitpay biedt al geruime tijd een prepaid Visa-kaart aan waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen laden in ruil voor USD. Op donderdag onthulde Bitpay dat het bedrijf samenwerkt met Mastercard (MC) en dat het nieuwe product de “eerste [MC] prepaid-kaart op de Amerikaanse markt is voor de blockchain-gemeenschap”.

Helaas eindigen de Visa Prepaid Bitpay-kaartdiensten van het bedrijf op 31 december 2020. “Deze beëindiging van het programma betekent dat alle prepaid Visa-kaarten van Bitpay vervallen en niet meer werken op 31 december 2020, ongeacht de vervaldatum die op uw kaart is afgedrukt,” legt de firma uit.

Uitgaven eindigen in december, terwijl 31 juli 2020 ‘de laatste dag is waarop u geld op uw kaart kunt laden, inclusief het converteren van cryptocurrency naar fiat voor gebruik. Stuur alle terugkerende bankstortingen, zoals salarisadministratie, vóór deze datum door. ‘

Hoe een Visa kaart werkt

Bitpay onthult Crypto-to-Fiat Prepaid Mastercard, Firm’s vlaggenschip Visa Card eindigt in December. Visa creditcard aanvragen op elk manier.

Bitpay zal in plaats daarvan prepaid-kaarten aanbieden met het logo van de Amerikaanse multinationale financiële dienstverlener, wat betekent dat het overal kan worden gebruikt waar MC-betalingen worden geaccepteerd.

“De Bitpay-kaart biedt nieuwe voordelen en functies voor consumenten, waardoor het gemakkelijker wordt om Bitcoin en andere cryptocurrencies om te zetten in een besteedbaar saldo zonder valutarisico”, verklaarde Stephen Pair, mede-oprichter en CEO van Bitpay tijdens de aankondiging. Paar verder toegevoegd:

Mastercard wereldwijd gebruiken

We zijn verheugd om met Mastercard samen te werken om het gebruik van crypto uit te breiden, terwijl het voor bedrijven gemakkelijk wordt gemaakt om nieuwe klanten aan te trekken die Bitcoin willen uitgeven en meer plaatsen bieden voor klanten met Bitcoin om te winkelen. Creditcard van mastercard aanvragen voot klanten van bitcoin ook moglijk.

Net als het vlaggenschip Visa prepaid-kaart van het bedrijf, kunnen mensen BTC, BCH, ETH, XRP en de stablecoins USDC, GUSD, PAX en BUSD laden. Evenzo kunnen gebruikers van prepaidkaarten van Bitpay MC “hun kaarten ook online gebruiken voor aankopen en om geld op te nemen bij geldautomaten.”

Het bedrijf uit Atlanta zegt dat de kaart “veilig” is en ook een “EMV-chip” heeft. De EMV-chip van de prepaidkaart van Bitpay MC versterkt de beveiliging en maakt ook contactloze betalingen mogelijk. Geladen geld wordt beschikbaar gemaakt na één blockchain-netwerkbevestiging en de kaart volgt en beheert ook kaartuitgaven.

“Bij Mastercard streven we ernaar om wereldwijd gedifferentieerde financiële diensten aan consumenten aan te bieden”, zegt Sherri Haymond, Executive Vice President, Digital Partnerships bij Mastercard. “We zijn verheugd om met Bitpay samen te werken om consumenten meer keuze en flexibiliteit te bieden als het gaat om het beheren van hun financiën,” voegde Haymond eraan toe.

De prepaid MC-kaarten worden ook uitgegeven in de Verenigde Staten en worden ondersteund in alle 50 Amerikaanse staten. Bitpay zegt dat prepaid MC-klanten 18 jaar of ouder moeten zijn en dat ze ook “metsucces identiteits- en verblijfsverificatie moeten voltooien”.